top of page

14 februari 2024

Arena Triple Tour tar en paus!

De tre arrangörerna, Sundbyholm, Åbytravet och Mantorp Hästsportarena har gemensamt tagit beslutet att pausa Arena Triple Tour under 2024.

Fokus ska under året vara att arbeta fram nya regler som fortsatt fokuserar på utvecklingen av bredden och närhet till travsporten men som bjuder in fler ryttare att vara med.

Ambitionen är att komma tillbaka, då med lika höga premier, låga hinder och fulla startfält!

4 oktober 2023

Matilda Lindqvist & HS Katla vinner Arena Triple Tour 2023

Så var finalen avgjord och detta års omgång av Arena Triple Tour över. Eduard Petrovic byggde banan på Sundbyholms stora bana och stämningen var på topp med ryttarlunch och fint väder. Vinnaren av 30 000 kronor blev ingen mindre än HS Katla (Diero Lux N x Hector x) och Matilda Lindqvist som tävlar för Nääs Hästsportförening! Ekipaget gick in som ledare av touren och tog greppet om segern redan under omgång 1 av finalens winning round genom att vara det enda som red felfritt. Sista finalomgången stod mellan tre ekipage, Matilda och Katla, Saga Bergman och Quindo samt Alva Svensson och Inca. Både Matilda och Saga fick med sig 4 fel och Saga var snäppet snabbare men Matildas tidigare nolla skänkte henne segern.

”Lite nervös var jag med det kändes som om jag var nervös på ett bra sätt”, säger Matilda. ”Jag försökte se det som endast positivt att gå in som ledare i stället för att känna press. Jag riktade också fokuset hela tiden till mig och Katla, på att vi skulle göra en bra runda tillsammans och att Katla skulle få en bra upplevelse inne på banan. Jag blir också väldigt lugn av att gå in på banan tillsammans med Katla, vi känner varandra väldigt väl och jag litar på henne till 100 procent.”

Framtiden ser hoppfull ut för ekipaget.

"Jag kommer absolut att delta nästa år om rätt förutsättningar finns! Jag tycker den här touren är fantastiskt fin anordnad och jag gillar också att det är hästen som är i centrum genom hela touren. Det har varit jätteroligt och utvecklande att får delta och jag hoppas att jag har mö9jlighet att vara med nästa år igen."

Det hoppas vi också.

Stort grattis önskar vi Matilda och Katla.

1. Matilda Lindqvist

HS Katla

0

6

6

12

2. Alicia Thorén

Domsturmer

2

1

8

11

3. Saga Bergman

Quindo

6

0

4

10

4. Erika Adell

Ilona

8

0

1

9

4. Stina Ingvarsson

Jivanna

0

8

1

9

6. Julia Stenmark

Top of the Class

4

0

0

4

7. Filippa Jenning

Spot the Blue Moon

1

1

1

3

7. Ronja Olofsson

Heersella

1

1

1

3

9. Alva Svensson

Inca

1

0

1

2

9. Frida Petersson

Balou's Dream

1

0

1

2

11. Tova Wåhlin

Cash

1

0

0

1

11. Felicia Thorslund

Sir Agravain

1

0

0

1

11. Elin Svensson

Khallessi K

0

1

0

1

11. Felicia Dahlström

Chico

0

1

0

1

11. Albin Jenå

Last Try Y

0

0

1

1

11. Hanna Aldin

Royale Best

0

0

1

1

24 augusti 2023

Finalisterna är

Efter 3 spännande kval på Mantorp Hästsportarena och Åbytravet så har vi nu 16 finalister klara för final på Sundbyholm vecak 38. Nedan följer poängställningen inför finalen.

MHS  v.26

WEW v.30

MHS  v.33

Summa Poäng

4 april 2023

Arena Triple Tour presented by Agria

Arena Triple Tour är hopptävlingen som tar bland de bästa influenserna från travsporten, till ridsporten. För vi älskar hästar och hästsport oavsett om hästen hoppar eller travar.  Det är därför som vi med stolthet kan presentera Agria Djurförsäkring, vår huvudpartner som älskar hästar lika mycket som oss.

Tävlingen består av 3 kval på Mantorp Hästsportarena och Åbytravet samt en final på Sundbyholm och går i höjden 120cm. Prispremierna är en av de högre för nivån med 30 000 till vinnaren och tourens unika inslag kommer direkt från travet: Alla som kommer till start i finalen åker hem med premier, oavsett resultat. Totalt delas det ut premier för 80 000 kronor under touren.

”När vi skapade touren var det självklart att vi, tre travbanor som sysslar med ridsport, skulle försöka föra de båda sporterna närmare varandra. Travet har ett stort fokus på hästen i tävlingssammanhang, det talas om att det är den som kvalar och vinner snarare än ekipaget. Vi vill också lyfta hästen lite extra i denna tour, de är våra stjärnor”, säger tourens projektledare Hanna Khazrai.

”Det känns roligt och viktigt att gå in som huvudsponsor och stötta denna tävlingsserie, för att både uppmuntra och motivera hästägare ute i landet att ha långsiktiga mål och därmed planera sitt upplägg kring träning och tävling. Att arrangören bakom Arena Triple Tour vill lyfta och hylla hästen stämmer dessutom väl med Agrias paroll att alla hästar är mästare- på sitt egna vis”, säger Mikael Theoren, Affärsområdeschef häst & lantbruk på Agria Djurförsäkring.

Första kvalet går av stapeln lördagen vecka 26 på Mantorp Hästsportarena, därefter följer kval 2 vecka 30 i samband med Westcoast Equestrian Week. För kval 3 är vi tillbaka på Mantorp vecka 33 och vecka 38 avgörs allt i den spännande finalen på Sundbyholm. Agria är med oss på hela resan!

hjärta (2).png

13 mars 2023

Nytt kvaldatum

Ett av målen med Arena Triple Tour är att möjliggöra en hopptour för bredden inom ridsport och ge en helhetsupplevelse i den toppklass som förtjänas. Det är just med helhetsupplevelsen i fokus som vi nu har tänkt om.

Glappet mellan kval 1 vecka 18 och kval 2 vecka 26 blir för stort samt att vecka 18 ligger så tidigt på säsongen. Vi har i stället fokuserat in oss på sensommaren och därmed lagt om kvalschemat till följande:

Kval 1 – Vecka 26 på Mantorp Hästsportarena

Kval 2 – Vecka 30 på Åbytravet/Westcoast Equestrian Week

Kval 3 – Vecka 33 på Mantorp Hästsportarena

Final – Vecka 38 på Sundbyholm.

Vi ser tre soliga och varma kval framför oss och en riktig fest till final när Sundbyholm firar 10-årjubileum. Välkommen över travovalen in på ridbanorna, fast lite senare på året.

20200725_124307.jpg
bottom of page